Διαγωνισμός Chem-E-car

Στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής (13ο ΠΕΣΧΜ) θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός διαγωνισμός μεταξύ των Σχολών/Τμημάτων Χημικής Μηχανικής στην Ελλάδα (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, Χανιά, Κοζάνης, Λεμεσού) αλλά κα των Ινστιτούτων ΧΜ για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό Chem-E-Car.

Ο διεθνής διαγωνισμός Chem-E-Car (Chem-e-car competition), είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός για σπουδαστές πανεπιστημίων ο οποίος  διοργανώνεται από το American Institute of Chemical Engineers (AIChE), απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές Σχολών Χημικής Μηχανικής και συγκεντρώνει συμμετοχές απ’ όλον τον κόσμο.

Η επίσημη σελίδα του διαγωνισμού όπου περιγράφονται όλες οι οδηγίες και οι κανονισμοί είναι: https://www.aiche.org/students/chem-e-car-competition/chem-e-car-competition-rules

Η ομάδα που θα προκριθεί στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο 13ο ΠΣΧΜ, θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στις ΗΠΑ, με τα έξοδά της πληρωμένα από το οικείο Τμήμα.

Συντονιστής του Διαγωνισμού Chem-E-Car είναι ο Αναπλ. Καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, κος Αθανάσιος Παπαθανασίου.

Ο φετινός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3/6/2022, ώρες 15.00-17.00 στο Κλειστό Γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Chem-E-Car:

02 Ιουνίου 2022: CHEM E CAR Agenda Poster session

03 Ιουνίου 2022: CHEM E CAR Agenda Event

 

Αποτελέσματα φοιτητικού διαγωνισμού CHEM-E-CAR